Středisko Diakonie ČCE v Krabčicích

Co jsme?

Diakonie ČCE Krabčice je nestátní organizace poskytující sociální služby pro seniory. Specializujeme se na péči o lidi s Alzheimerovou nemocí. Působíme na Podřipsku již 150 let. Naši ambicí je budovat domov pro naše rodiče.

Přicházíme za těmi, kteří potřebují pomoc.  Diakonie ČCE v Krabčicích v loňském roce oslavila 150 let své existence. Mottem oslav bylo „Společně pro člověka“ a toto krédo naplňujeme a rozvíjíme. Jsme zavedeným poskytovatelem pobytových služeb pro seniory a nyní se vydáváme za našimi klienty i do terénu. Tato nová služba efektivně pomůže těm, kdo si přejí co nejdéle zůstat doma, ve svém prostředí, a zároveň již potřebují určitou formu podpory.

Od 1. ledna roku 2016 zahajujeme činnost nové sociální služby - terénní pečovatelská služba

„Být podporou pro naše rodiče“ -v těchto slovech se odráží naše jednání s klienty, které je výrazem úcty, respektu a partnerství.

V čem Vám můžeme být užiteční? Rádi pomůžeme:

• Při  zvládání aktivit spojených s chodem domácnosti (např. pomoc při oblékání, hygieně, přípravě nebo zprostředkování jídla, péči o domácnost)
  • S podporou v zachování způsobu života klienta v jeho bydlišti
  • Překlenout přechodné období zhoršeného zdravotního stavu, který nevyžaduje hospitalizaci
  • S doprovodem k lékaři, na úřady, na nákup či procházku
  • V procvičování fyzické a psychické schopnosti klienta
  • Umožníme načerpat síly pečující rodině
  • Poskytneme základní sociální poradenství (příspěvek na péči, informace o dalších sociálních službách a o vhodných kompenzačních pomůckách)

Terénní pečovatelská služba je určena především seniorům a zdravotně postiženým  žijícím:

1. v obcích Krabčice, Rovné, Vesce, Libkovice p/Ř, Kostomlaty p/Ř, Ctiněves, Vražkov, Straškov, Horní Beřkovice, Bechlín

2. v obcích Chotiněves, Horní a Dolní Řepčice a Jištěrpy

Kdy: v pracovní dny od 7:00 do 15:30 hod. a v jiných dnech (víkendy a svátky) dle dohody.

Služba je poskytována na základě smlouvy mezi poskytovatelem a uživatelem pečovatelské služby za úhradu dle platného ceníku úkonů.

Pečovatelská služba je poskytována na základě  individuálního plánování s každým klientem, a tím je vytvářena příležitost uplatňování vlastní vůle a jednání na základě vlastních rozhodnutí klienta.

Naše služba není:

• Domácí péče – neposkytujeme zdravotní úkony
  • Naše úkony nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou
  • Pouhá donáška obědů
  • Úklidová služba